11 Iulie

Școala părinților

ANUNȚ

JOI, 14.07.2022, în intervalul orar 17.00 - 19.00, vom desfășura cea de-a zecea activitate și ultima din acest an școlar, a programului „Școala părinților”, din cadrul proiectului „Dezvoltare comunitară în zonele marginalizate ale municipiului Galați, POCU/717/5/1/143449”, al cărui beneficiar este Asociația Centrul de Dezvoltare SMART, în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 25, Galați și Direcția de Asistență Socială a Municipiului Galați.

Tema întâlnirii va fi: „Teoria inteligențelor multiple” iar activitatea va fi coordonată de către doamna Corina Lupu, specialist în educație timpurie, trainer național FasTrackids România, consilier în Comunicare Relațională®.

Locul de desfășurare a acestei activități este Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Galați, iar activitatea se adresează părinților elevilor din teritoriul SDL.

Aceasta este cea de-a zecea din seria de întâlniri propuse spre realizare pe parcursul a doi ani școlari.

Astfel de întâlniri sunt realizate lunar sau bilunar, iar beneficiarii acestor activități sunt, la fiecare eveniment, câte zece părinti, de fiecare dată alții, dar, în funcție de interes, pot participa și mai mult de 10 părinți, cu acces multiplu la întâlniri.

„Școala părinților” își propune să facă părinții atenți la nevoile de dezvoltare ale copiilor și să-i susțină în ghidarea pașilor copiilor spre un viitor mai bun. Educația multilaterală este fundamentală pentru viitorul copiilor și dezvoltarea comunității noastre și de aceea este propusă o colaborare bi-direcțională: încurajarea dragostei de cunoaștere a copiilor și educarea părinților.

Comunicarea Relațională® este un alt fel de a comunica decât cel pe care-l cunoaștem în prezent, este o modalitate autentică și benefică de a intra în dialog, cu scopul de a dezvolta și întreține relații de calitate cu cei din jur. Practic, totul pornește de la relație, care este un organism viu, o îngrijesc și o hrănesc, altfel moare.

Prin urmare, stimați părinți, vă invităm să participați, prin înscrierea la unul din evenimentele ce se vor desfășura, lunar sau bilunar, întâlniri care au început în luna decembrie 2021.

Întâlnirea va fi coordonată de către doamna Corina Lupu, specialist în educație timpurie, trainer național FasTracKids România, consilier în Comunicare Relațională®.

Tematica seminariilor cuprinde următoarele subiecte:

1. Comunică eficient cu copilul tău! Ce este Comunicarea Relațională®?
2. Tehnici de comunicare eficientă cu copilul. Vizualizarea. Simbolizarea.
3. Comunicarea Relațională® în educația empatică.
4. Instrumente de Comunicare Relațională®. Ascultarea activă.
5. Tipuri de relații. Relația părinte-copil.
6. Dimensiunile relației: a cere, a refuza, a primi și a oferi.
7. Rolul de mamă/tată și rolul de mămică/tătic în echilibrul dintre limite și libertate.
8. Cum pui limite în relația cu copilul fără să recurgi la violență?
9. Rolul jocului și al simbolului în comunicarea cu copilul.
10. Teoria inteligențelor multiple.

*În funcție de nevoile pe care le vom identifica în cadrul grupului țintă, tematica poate suferi modificări.

Vă invităm să participați la evenimentul de JOI, 14.07.2022, ora 17.00, de la la Școala Gimnazială „Grigore Moisil”, Galați!

Persoanele interesate sunt rugate să confirme participarea prin contactarea doamnei Tofan Carmen Caterina, telefon 0740 787 827.

Fii parte din proiect!