20 Mai

Școala părinților

ANUNȚ

Luni, 20 decembrie, ora 17.00, vom lansa programul „Școala părinților”, din cadrul proiectului „Dezvoltare comunitară în zonele marginalizate ale municipiului Galați, POCU/717/5/1/143449”, al cărui beneficiar este Asociația Centrul de Dezvoltare SMART, în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 25, Galați și Direcția de Asistență Socială a Municipiului Galați.

Aceasta este prima din seria de întâlniri propuse spre realizare pe parcursul a doi ani școlari. Astfel de întâlniri vor fi realizate lunar, iar beneficiarii acestor activități vor fi în fiecare lună câte zece părinti, de fiecare dată alții, dar, în funcție de interes, pot participa și mai mult de 10 părinți, cu acces multiplu la întâlniri.

„Școala părinților” își propune să facă părinții atenți la nevoile de dezvoltare ale copiilor și să-i susțină în ghidarea pașilor copiilor spre un viitor mai bun. Educația multilaterală este fundamentală pentru viitorul copiilor și dezvoltarea comunității noastre și de aceea este propusă o colaborare bi-direcțională: încurajarea dragostei de cunoaștere a copiilor și educarea părinților.

Comunicarea Relațională este un alt fel de a comunica decât cel pe care-l cunoaștem în prezent, este o modalitate autentică și benefică de a intra în dialog, cu scopul de a dezvolta și întreține relații de calitate cu cei din jur. Practic, totul pornește de la relație, care este un organism viu, o îngrijesc și o hrănesc, altfel moare.

Prin urmare, stimați părinți, vă invităm să participați, prin înscrierea la unul din evenimentele ce se vor desfășura, lunar, începând cu luna decembrie 2021.

Această primă întâlnire va fi coordonată de către doamna Corina Lupu, specialist în educație timpurie, trainer național Fastrackids România, consilier în comunicare relațională.

Întâlnirea de luni, 20.12.2021 va avea loc la Centrul Comunitar Integrat, cu sediul în str. Traian, nr 175, Galați.

Tematica seminariilor cuprinde următoarele subiecte:

1. Comunică eficient cu copilul tău! Ce este comunicarea relațională?
2. Tehnici de comunicare eficientă cu copilul. Vizualizarea. Simbolizarea.
3. Comunicarea relațională în educația empatică
4. Instrumente de comunicare relațională. Ascultarea activă
5. Tipuri de relații. Relația părinte-copil
6. Dimensiunile relației: a cere, a refuza, a primi și a oferi
7. Rolul de mamă/tată și rolul de mămică/tătic în echilibrul dintre limite și libertate
8. Cum pui limite în relația cu copilul fără să recurgi la violență?
9. Rolul jocului și al simbolului în comunicarea cu copilul
10. Teoria inteligențelor multiple

* Accesul la Centrul Comunitar Integrat se face în baza prezentării „Certificatului verde”.

*În funcție de nevoile pe care le vom identifica în cadrul grupului țintă, tematica poate suferi modificări.

Fii parte din proiect!